Kunstsalong

Matsalongen arrangerte for første gang kunstsalong 29.06.19 på Nesodden. Et atelier og ute areal på egen eiendom ble ble arena for kunstneres arbeid. Matsalongen har tidligere samarbeidet med og vært vertskap for kunstnere tilknyttet Nesoddparken kunst og kulturformidlingsentersenter. Ruta Pakarklyte ( skulptur) og Liv Roald Page (maleri) som begge holder til på Nesoddparken ble invitert til å delta på utstillingen . Hildegunn Solbø ( med glass og tre installasjon ) bor på Nesodden. Marcello Peralta (grafiske trykk) er Chilensk og bor i Spania. Matsalongen som eksperimenterer med mat som kunstuttrykk var også deltager med spisbar kunst til de besøkende under utstillingen.

Himmelstigen

Matsalongen serverer mat til alle typer anledninger og markeringer. Himmelstigen er Matsalongens svar på afternoon tea hvor konseptet er å anrette delikate smørbrød og søte fristelser på etasje fat. Medfølgende drikke er te, kaffe eller musserende vin. Matsalongen kreerer sine egne fat ved å stable vakre tallerkener i høyden. Matsalongen som er opptatt av det kreative aspektet ved mat servering bryter også gjerne konseptet og fyller fatene med det kunden ønsker av godsaker.

Jeg fant, jeg fant

Skattejakt i Nesoddparken 

Blåveisen er kjent for de fleste av oss men det er slik en glede å oppdage den på nytt år etter år. Årstiden hvor små hemmeligheter popper opp både her og der er kommet. 

Nesoddparken har et stort uteareale hvor det er perfekt for barn og voksne å gjøre oppdagelser sammen. Oppdagelser som kan styrke kunnskap og interesse for naturen. Matsalongen har funnet noen oppgaver på forskerfrø.no sine sider som kan inspirere til å komme igang.

Oppgave 1)  
Skattekiste fra naturen. La barna lage sin egen skattekiste fra naturen. Fyll den med ting fra naturen. Oppgaven er enkel å gjennomføre og er en aktivitet som kan utføres hele året. 

Oppgave 2)   
Små kryp på land. Fange insekter og småkryp på forskjellige steder for å studere og lære hvor de lever og hva de lever av. 

SANSEHAGEN 
Matsalongen fortsetter å utvikle sansehagen.  En liten oase hvor barn, ungdom og voksne i alle aldre og nasjonaliteter ønskes velkommen til å  smake og lukte på det som dyrkes. Smak og lukt kan vekke til live og føre oss til minner og opplevelser. Man kan benytte benker rundt hagen til å finne roen i naturen, kjenne på dufter og betrakte naturens mangfold. Matsalongen ønsker å være en inspirasjons slik at flere kan finne sin favoritt blomst, urt eller grønnsak til mat eller dyrking.